image
Sursa foto: jurnal.md

Agricultorii se pregătesc de un nou protest: „De pe 110 ha de porumb și floarea-soarelui n-am strâns niciun bob”

Agricultorii din Republica Moldova vor să iasă din nou la proteste. Motivul ar fi că autoritățile bat pasul pe loc în ceea ce privește acordarea despăgubirilor pentru culturile de grupa a doua, transmite agrobiznes.md

Potrivit sursei citate, anunțul despre organizarea protestelor a fost făcut de fermieri într-un grup tematic pe Viber. Aceștia planifică să iasă pe 19 octombrie la protest. Agricultorii susțin că s-au săturat  de atâtea promisiuni și lipsă de acțiuni concrete.

Mai mult decât atât, fermierii spun că nu văd altă soluție, în contextul în care tot strigă după ajutor și roagă statul să-i susținp, dar așa și nu sunt auziți.

„De pe 110 hectare eu n-am strâns nimic, absolut nimic, nici un kilogram de porumb ori floarea-soarelui. Am tare mare nevoie de acești bani. Dar altfel, decât protestând, cum să-i facem pe cei de la conducere să înțeleagă? Noi nu vom ceda”, a menționat un fermier din Hâncești. Aceștia încă n-au stabilit locația unde vor organiza protestul.

Amintim că autoritățile au promis să le ofere compensații agricultorilor și pentru culturile de grupa a doua. Până în prezent, nu s-a făcut nimic concret în acest sens. .

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Agriculturii, 514 mii de hectare cu porumb și floarea-soarelui au fost grav afectate în acest an din cauza secetei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: