Igor Dodon, mesaj de felicitare către toți locuitorii capitalei cu ocazia Hramului Chișinăului: Cu regret, spiritul de sărbătoare și ospitalitatea localităților sunt umbrite de situația pandemică

Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare către toți locuitorii capitalei, care azi sărbătoresc Hramul Chișinăului. Dodon spune că din păcate, în acest an, din cauza pandemiei Hramul este sărbătorit altfel.

Foto: UNIMEDIA

„Fiind anotimpul culorilor și al belșugului grânelor, toamna ne aduce și frumoasele tradiții de sărbătorire, în multe sate și orașe, a hramului bisericilor.

Cu regret, în acest an, spiritul de sărbătoare și ospitalitatea localităților sunt umbrite de situația pandemică care impune restricții de orice fel. În pofida limitărilor și cu încredere în ziua de mâine, permiteți-mi să Vă felicit, stimați chișinăuieni, cu ocazia evenimentului de suflet al Chișinăului – Hramului orașului, prilejuit de Sărbătoarea „Acoperământul Maicii Domnului” pe care o cinstim astăzi alături de toți creștinii țării.

Adresez felicitări călduroase și mulțumiri generațiilor care, prin muncă și dăruire, au sporit bunul nume al capitalei noastre, au transformat-o într-un veritabil centru al vieții economice, politice și culturale al țării și pe care noi, cei de astăzi, trebuie să o fortificăm și modernizăm”, a declarat acesta.

Șeful statului punctează că își va da toată silința, „că prin solidaritate și responsabilitate vom depăși situația creată, iar în anii următori ne vom întâlni în satele și orașele Moldovei și vom sărbători cu hore și cântece, continuând tradițiile, pentru că avem cu ce ne mândri”, a precizat Igor Dodon.

Astăzi, capitala țării noastre împlinește 584 de ani.


Pub