Andrei Năstase, către chișinăuieni: Capitala trebuie să fie orașul proiectelor moderne, curajoase, dar și martorul evoluției cultural-istorice și arhitecturale

De Hramul capitalei, liderul Platformei DA Andrei Năstase, îndeamnă locuitorii Chișinăului la un gând senin, ca fie care să găsească un echilibru între ceea ce își doresc și ceea ce le stă în puteri.

Foto: UNIMEDIA

În mesajul său, Năstase spune că speră la o viață mai bună pentru toți locuitorii capitalei.

„Dragi chișinăuieni, dragi locuitori ai suburbiilor Capitalei Astăzi este Hramul nostru - sărbătoarea creștină Acoperământul Maicii Domnului ocrotitoarea Chișinăului și a locuitorilor săi.

Pentru că hramul casei, ca și hramul localității, înseamnă, în primul rând, pace și armonie în tot ceea ce gândim și facem. Hramul este, în fapt, un prilej în plus pentru înălțarea sufletelor noastre. Aș vrea acum, în numele meu și al întregii echipe de consilieri ai Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău, să aducem tuturor chișinăuienilor sincere felicitări și urări de bunăstare cu prilejul Hramului Chișinăului, să confirmăm respectul, sinceritatea și responsabilitatea asumată pentru toți locuitorii municipiului.

Pentru domniile voastre am obținut, prin argumente si dezbateri, suplinirea cu 65 de milioane de lei a Bugetului municipal pentru anul 2020, dar, totodată, am venit cu zeci de inițiative cu impact. Asta pentru că iubim Capitala, pentru că le purtăm respect locuitorilor”, a punctat Năstase.

Liderul Platformei DA spune că orașul Chișinău trebuie să fie capitala proiectelor moderne, curajoase, dar și martorul evoluției cultural-istorice și arhitecturale.

„Chișinăul modern nu poate exista fără Chișinăul istoric, fără vile urbane din secolele trecute, Sala cu Orgă, Teatrul de Operă și Balet, Lacul Morilor, și atâtea alte monumente istorice și de cultură. Dragi prieteni, În urma scrutinului din 2018, m-ați ales să fiu gospodarul, managerul orașului alb și al suburbiilor lui. Victoria mea, a voastră, a noastră a fost, însă, furată de regim, de justiția controlată. În țara unde se fură sistemul bancar, unde unitatea de măsură este „kuliokul pentru Dodon”, cu și mai mare ușurință se pot fura voturiile, iar, odată cu ele, opțiunea și visul cetățenilor.

Regret că în urma acestor scheme nu am avut posibilitatea să aduc investiții majore, să fac ordine în oraș, să-mi pun în aplicare proiectul de modernizare a urbei. Dar iată că destinul ne oferă un prilej nou pentru a ne recupera Victoria. De data aceasta - la nivel național de unde putem ajuta și mai mult Capitala. E vorba de scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Vă îndemn să rămâneți torța de lumină, de inteligență electorală și înțelepciune pentru toată țara. Haideți să recuperăm ceea ce ne-a fost furat, să construim împreună Moldova de Mâine, care include, fără îndoială, și modernizarea Chișinăului nostru drag. La mulți ani, Chișinău! Cu Doamne Ajută”, a conchis acesta.

Astăzi, capitala țării noastre împlinește 584 de ani.


Pub