Mesajul transmis de oficialii SUA lui Igor Dodon și Maiei Sandu, în ajunul alegerilor prezidențiale

Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA, David Hale a discutat cu Igor Dodon și cu Maia Sandu despre alegerile prezidențiale din Moldova, anunță Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău. Discuțiile ar fi avut loc la telefon, pe 9 octombrie, se menționează într-un comunicat de presă.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Potrivit comunicatului, David Hale a discutat separat cu Igor Dodon și cu Maia Sandu, în contextul scrutinului prezidențial ce urmează să se desfășoare pe 1 noiembrie.

„Subsecretarul de stat pentru afaceri politice din SUA, David Hale, a discutat cu președintele Igor Dodon și cu fosta prim-ministră Maia Sandu, despre alegerile prezidențiale din Moldova. În cadrul unor apeluri diferite, subsecretarul Hale a subliniat importanța procesului electoral liber și corect, care să respecte voința poporului Moldovei, inclusiv condiții de concurență echitabile pentru toți candidații, eliminarea susținerii ilegale străine pentru campaniile politice și accesul la resursele mass media în conformitate cu legislația Republicii Moldova”, se anunță- în comunicat.

Totodată, oficialul american a reiterat sprijinul SUA în procesul de monitorizare a alegerilor, inclusiv prin intermediul unor observatori pe termen lung din cadrul Biroului OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului.

Comunicatul oficial al SUA, cu privire la discuțiile purtate cu Igor Dodon și Maia Sandu / Sursa:captura foto

Amintim că alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. În cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris 8 candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (PAS), Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul Unirea).


Pub