Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peter Michalko felicită locuitorii Capitalei:…

Peter Michalko felicită locuitorii Capitalei: „Este unul dintre orașele mele de suflet”

Cu ocazia hramului orașului Chișinău, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a venit cu un mesaj de felicitare. Oficialul european susține că urba este unul dintre orașele sale de suflet.

„La mulți ani, Chișinău! Chișinăul celebrează, astăzi, 584 de ani! Este unul dintre orașele mele de suflet și locul unde, în ultimii trei ani, sunt Acasă. I-am îndrăgit forfota de seară de pe străzile centrale și diminețile liniștite de la Valea Morilor. I-am îndrăgit tinerii care nu se tem să viseze și oamenii deschiși și energici, care vorbesc mai multe limbi și care cred într-un un viitor vibrant al capitalei. Chișinăul este un oraș viu, în continuă schimbare și în căutarea unei identități distincte”, se arată în mesajul Ambasadorului.

Oficialul european reiterează că Uniunea Europeană este alături de locuitorii Chișinăului, așa cum este alături de cetățenii întregii țări.

Imaginile de la „inaugurarea Hramului Chișinăului” unde ar fi fost încălcate toate regulile de protecție COVID-19 criticate dur: „Asta nu e mulțumesc doctore”

„Am contribuit la dezvoltarea afacerilor locale, care asigură locuri de muncă, dar și bugetul municipal; pe străzile orașului circulă troleibuze moderne, cumpărate din bani europeni; cu sprijinul UE și al țărilor membre au fost reparate edificii de cultură, iar pe lista „de așteptare” se află simboluri cum ar fi Circul… Punem umărul pentru a face orașul și mai frumos, și mai modern, și mai prosper, astfel încât el să fie Acasă pentru toți cei care locuiesc aici”, a mai scris Peter Michalko.

https://www.facebook.com/peter.michalko1/posts/10158763518604588

VIDEO/ Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău recită o strofă din Imnul Chişinăului cu ocazia hramului orașului

De menționat că, cu ocazia hramului orașului, ambasadorul Marii Britanii în Chișinău , Steven Fisher, a recitat o strofă din Imnul Capitalei.

Amintim că ceremoniile de sărbătorire a Hramului Chișinăului au fost inaugurate în scuarul Catedralei, cu participarea a sute de persoane. Internauții s-au arătat revoltați de încălcarea normelor de protecție anti-COVID-19 în timp ce capitala este în cod roșu epidemiologic. Mai ales că la eveniment au participat edilul capitalei, Ion Ceban, președintele țării aflat în plină campanie electorală, Igor Dodon și Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

Zeci de persoane s-au adunat în scuar, depășindu-se cu mult limita de 50 de oameni care se pot aduna în cadrul unei manifestații publice. În plus, din imagini se vede că lumea nu a respectat distanța socială. În program a fost și un eveniment de omagiu al medicilor care au luptat și luptă cu pandemia.