Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încă un deputat din PRO…

Încă un deputat din PRO Moldova anunță că o va susține pe Violeta Ivanov la alegerile prezidențiale

Grigore Repeșciuc

Încă un deputat al fracțiunii PRO Moldova spune că o va susține pe candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Este vorba despre parlamentarul Grigore Repeșciuc, care se alătură colegilor săi Gheorghe Brașovschi și Cornel Padnevici, în susținerea fostei democrate.

Repeșciuc, care a câștigat mandatul pe circumscripția Căușeni în echipa PDM, spune că o va susține pe Ivanov pentru că „omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut”.

„Consider că PRO MOLDOVA a avut cel mai bun canditat la prezidențiale. Andrian Candu a fost eliminat din cursa electorală fraudulos şi abuziv, cu încălcarea tuturor normelor şi drepturilor. Totuşi, nu ne-am oprit şi adevărul urmează să triumfe după verdictul instituţiilor internaţionale, însă până atunci este nevoie de luat o decizie pentru scrutinul din noiembrie. O cunosc de mulţi ani pe doamna Violeta Ivanov. Am fost colegi şi rămânem a fi în cadrul Legislativului. Este un politician bine pregătit şi cumpătat. Are un mesaj bine calculat şi gândit. A deţinut mai multe funcţii publice, în care s-a afirmat ca un bun profesionist şi specialist competent. Este omul care se potriveşte la funcţia de şef de stat, pentru că înţelege şi ştie ce are de făcut. Şi ceea ce este şi mai important – vrea să facă. Există toată certitudinea că va fi preşedintele potrivit pentru această ţară. Pentru că Moldova are nevoie de schimbare”, spune Grigore Repeșciuc.

2 deputați PRO-Moldova anunță că o vor susține pe Violeta Ivanov la alegerile prezidențiale

Anterior, deputații Gheorghe Brașovschi și Cornel Padnevici de la PRO Moldova au anunțat că o vor susține pe Violeta Ivanov la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Cei doi au fost colegi cu Ivanov în fracțiunea PDM din Parlament pe listele cărora au candidat la parlamentarele din 2019.

PRO-Moldova despre declarațiile celor 2 deputați ai formațiunii: „La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon”

Într-o reacție venită după anunțul celor doi deputați, PRO Moldova spune că „la nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon”, iar decizia celor 2 deputați „reflectă exclusiv poziția lor personală”.

„Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om PRO Moldova. Totodată, mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon”, se arată în comunicatul formațiunii.

Violeta Ivanov a solicitat miercuri, 13 octombrie, membrilor și simpatizanților Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Partidului Democrat și Partidului Pro Moldova să o susțină în campania electorală. Aceasta și-a motivat apelul prin faptul că, în urma întrevederilor avute cu cetățenii țării, s-a convins că toți, indiferent de viziunile lor politice, așteaptă de la viitorul șef al statului un trai decent, economie prosperă și localități dezvoltate.

Violeta Ivanov solicită PCRM, PDM și Partidului Pro Moldova să o susțină în campanie

De remarcat că, în anul 2016, Violeta Ivanov, alături de alți 13 deputați au plecat din PCRM în PDM. Aceasta s-a aflat în echipa democraților până la începutul lunii mai 2020, când împreună cu Vladimir Vitiuc a aderat la Partidul Șor.