Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția de joi, 15 octombrie, aflați despre cum a devenit Chișinăul „șantier electoral” cu milioane de lei alocați din bugetul de stat, „la inițiativa președintelui Igor Dodon”, dar și despre cum au ajuns două companii vizate anterior într-un dosar penal și gestionate din umbră de un singur beneficiar, condamnat pentru fraudarea licitațiilor, să fie implicate în realizarea unor lucrări de milioane pentru capitală.

Pentru numărul de mâine am pregătit un material explicativ despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în care găsiți răspunsuri la o serie de întrebări despre scrutin și procesul de votare.

Tot mâine publicăm un interviu cu Angela Tomacinschii, șefa Clinicii Universitare de Asistență medicală Primară, din care aflați despre măsurile de protecție pe care le puteți întreprinde în perioada rece pentru a evita suferința și gripa sezonieră. Totodată, medicul povestește despre schimbările din policlinici care au survenit odată cu apariția coronavirusului.

În noul număr, la rubrica „Clinicii Juridice” găsiți un material despre contribuțiile de asigurări sociale de stat din care aflați care sunt categoriile de plătitori, tarifele contribuțiilor, dar și despre statutul de persoană asigurată.

În același număr aflați povestea unui șofer de curse lungi în străinătate care după 15 ani a revenit în Republica Moldova și a hotărât să-și dezvolte o afacere acasă.

Actual: Vilele lui Plahotniuc din Elveția, Franța și România, dar și 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, vor fi sechestrate

Anchete: Chișinău, „șantier electoral” cu firme penale și 100 de milioane din bugetul statului

Reporter special: Alegeri prezidențiale: întrebări și răspunsuri

Exclusiv: COVID-19 ne vorbește despre „dulăpiorul” în care am depozitat, ani de zile, simptome, bănuieli, maladii netratate la timp

Clinica Juridică a ZdG: Contribuțiile de asigurări sociale de stat. Sunt obligați agricultorii să le achite?

Zona publică: Cum autoritățile publice centrale implementează politicile anticorupție? (II)

Viața redacției: Lecții de viață de la Maria Jentică

Editoriale:

Petru Grozavu: Pilonii lui Dodon

Alina Radu: O pierdere irecuperabilă a guvernării

Ala Tocarciuc: Despre fenomenul cazurilor neraportate de COVID-19