Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea iluminatului decorativ al Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" și al Clopotniței

   2102

Primăria municipiului Chișinău informează că aseară a fost inaugurat iluminatul nocturn decorativ al Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" și al clopotniței, eveniment ce face parte din șirul de acțiuni ale municipalității consacrate Hramului orașului Chișinău.

Astfel, cea mai importantă instituție de cult din capitală, care este și monument de arhitectură de importanță națională, a fost decorată cu 278 de corpuri de iluminat, care pun în valoare frumusețea clădirii.

Primarul general, Ion Ceban, prezent la eveniment, a menționat că această inițiativă a fost realizată împreună cu un agent economic, care a dorit să facă un astfel de gest pentru chișinăuieni. „Catedrala și Clopotnița arată acum deosebit. Iar iluminatul decorativ al edificiilor de cult pun în valoare frumusețea acestor perle arhitecturale", a declarat edilul.

În context, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea și-a propus să realizeze mai multe proiecte de iluminare decorativă a clădirilor publice din Chișinău, care au statut de monument de arhitectură. Printre acestea se înscrie și sediul Liceului Teoretic „Mircea Eliade".