03:15:13 19.04.2024
Stiri

Prima persoană din lume care a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19. Medicii, îngrijorați: „Imunitatea nu...”

Actualitate 14.10.2020 08:30 Vizualizări1352 Autor: Ziarul National


Prima persoană din lume care a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19. Medicii, îngrijorați: „Imunitatea nu...”

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, care nu suferă de alte probleme medicale, stârnește îngrijorare printre medici și oameni de știință după ce s-a infectat cu noul coronavirus a doua oară, în mai puțin de 48 de zile. Între cele două infecții, el a fost testat negativ pentru coronavirus. În același timp, o femeie din Olanda, care a fost infectată a doua oară cu COVID-19, s-a stins din viață.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, care trăiește în Nevada, Statele Unite ale Americii, a contractat virusul SARS-CoV-2 în mai puțin de 48 de zile de când fusese testat negativ, ceea ce îi determină pe experți să creadă că imunitatea nu este îndelungată.

Acest caz este primul din SUA și al cincilea din lume. Pacientul, care trăiește în comitatul Washoe, Nevada, SUA, a fost infectat cu două tipuri diferite ale virusului SARS CoV-2, în mai puțin de 48 de zile.

Din păcate, cea de-a doua infectare cu virusul SARS CoV-2 a fost mai puternică, el prezentând simptome precum febră, dureri de cap, amețeală, tuse și chiar diaree, motiv pentru care a fost spitalizat.

Deși starea lui de sănătate este bună în aceste momente, cazul îi îngrijorează pe medici, care susțin că imunitatea nu este durată odată ce ai contractat acest virus.

”Sunt multe lucruri care nu se cunosc despre infecția cu virusul SARS-CoV-2 și despre felul în care acționează sistemul imunitar, însă primele date arată că dacă ai făcut această boală nu înseamnă că ești protejat. ”, a declarat dr. Mark Pandori, autorul acestui studiu.

”Este importantă să rețineți că acest lucru este o constatare, nu trebuie să generalizăm. Tocmai de aceea sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili cum afectează sistemul imunitar o a doua infectare.”, a mai precizat medicul, care a ținut să precizeze că oamenii care se vindecă de coronavirus trebuie să respecte aceleași măsuri drastice, precum purtarea măștii de protecție, distanțare socială, precum și respectarea cu strictețe a măsurilor de igienă.

Alte cazuri de reinfectare au fost confirmate în Belgia, Olanda, Hong Kong și Ecuador. Dr. Pandori susține, însă, că deși sunt puține cazuri pot exista mai multe, mai ales că mulți dintre bolnavii de coronavirus sunt asimptomatici.

Între timp, femeia reinfectată cu noul coronavirus din Olanda a murit. Experții susțin că aceasta avea 89 de ani și suferea și alte afecțiuni, printre care o formă gravă de cancer la sânge.

În momentul în care s-a stins din viață, aceasta urma ședințe de chimioterapie, în încercarea de a-și prelungi viața după ce fusese diagnosticată cu o formă de cancer.

AAceasta a fost diagnosticată cu noul coronavirus la începutul acestui an, după ce a ajuns la ATI cu febră și tuse persistentă. A fost depistată pozitiv, iar cinci zile mai târziu, medicii au decis s-o externeze.

Ulterior, ea a fost confirmată din nou cu COVID-19. Din păcate, starea ei de sănătate s-a înrăutățit rapid, iar virusul s-a dovedit a fi mai puternic, iar organismul ei a cedat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md