00:31:19 29.03.2024
Stiri

Un țăran își săpa grădina, dar când a văzut peste ce a dat a început să strige de fericire: Am fost sărac toată ...

Actualitate 14.10.2020 15:52 Vizualizări2034 Autor: Ziarul National


Un țăran își săpa grădina, dar când a văzut peste ce a dat a început să strige de fericire: Am fost sărac toată ...

Surpriza pe care un țăran a avut-o când își săpa pământul. Timp de 30 de ani a deținut o piatră ciudată, fără să știe ce era de fapt acel obiect. În ziua în care a aflat, a fost șocat să descopere că deținea o nestemată.

Un fermier spaniol a deținut mai bine de 30 de ani o piatră care s-a dovedit a fi un meteorit care valorează cel puțin 5.3 milioane de dolari. Cum și-a dat seama ce era, de fapt, acea piatră? A urmărit un documentar difuzat la televizor despre meteoriți și a văzut asemănarea. Ulterior, a luat legătura cu geologul Juan Carlos Gutierrez Marco pentru a-i confirma ipoteza.

După mai multe analize, piatra s-a dovedit a fi un meteorit preistorică, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid după impactul cu Terra. Valoarea estimată a acestui meteorit este de 5.3 milioane de dolari, după cum informează DailyMail.co.uk. „Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”, a spus bătrânul fermier. Asemenea meteoriți au mai fost găsiți în anii ’50 în Granada și Zaragoza.

Meteoritul, expus în muzeul din Madrid

Meteoritul a fost păstrat de fermier, însă o parte din el, prelevat pentru teste, a fost expus în muzeul Mining din Madrid, alături de o replică a meteoritului în sine. Imediat după ce a aflat valoarea meteoritului, fermierul a anunțat că se gândește să-l vândă, scrie redactia.ro.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md