05:54:03 19.04.2024
Stiri

Scindare în „Pro Moldova”? Trei deputați și-au anunțat sprijinul pentru Violeta Ivanov. Poziția oficială a formațiunii lui Candu: „O decizie finală NU a fost luată. La nivel de partid am decis că nu-l susținem pe Igor Dodon”

Actualitate 14.10.2020 16:18 Vizualizări2382 Autor: Ziarul National
Scindare în „Pro Moldova”? Trei deputați și-au anunțat sprijinul pentru Violeta Ivanov. Poziția oficială a formațiunii lui Candu: „O decizie finală NU a fost luată. La nivel de partid am decis că nu-l susținem pe Igor Dodon”


Conducerea Partidului „Pro Moldova” a venit cu precizări, după ce trei deputați ai formațiunii, Corneliu Padnevici, Gheorghe Brașovschi și Grigore Repesciuc, au anunțat astăzi că vor sprijini candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de președinte, Violeta Ivanov.

Potrivit „Pro Moldova”, în cadrul formațiunii nu a fost luată, deocamdată, o decizie privind candidatul sprijinit la prezidențiale, după ce Andrian Candu nu a fost înregistrat în cursa electorală de către Comisia Electorală Centrală.

Citește și: Un deputat de la „Pro Moldova” a DECIS pentru cine va VOTA la prezidențiale: „Opțiunea mea este pentru candidatul pe care îl cunosc personal, de capacitățile căruia sunt sigur...”

„La 18 septembrie, CEC a decis abuziv scoaterea din cursa electorală a candidatului „Pro Moldova”. La nivel de partid am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om „Pro Moldova”. O decizie în privința susținerii unui anumit candidat la funcția de președinte încă nu a fost luată. Oricare decizie va fi luată o vom comunica public și de îndată”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii conduse de Andrian Candu.

Conducerea formațiunii a mai adăugat că decizia exprimată de Padnevici, Brașovschi și Repesciuc nu reprezintă poziția „Pro Moldova”.

„Mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon. Orice opinie cu privire la alegerile prezidențiale exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a „Pro Moldova”.

De menționat că cei trei deputați de la „Pro Moldova” au declarat că o cunosc foarte bine pe Violeta Ivanov și anume pe ea o vor susține în cursa prezidențială. „O cunosc pe dna Violeta Ivanov de mai mult timp. Am fost colegi si am lucrat cot la cot pentru a face lucruri bune pentru Sângerei. Mare păcat că actuala guvernare într-un mod atât de abuziv a eliminat candidatul „Pro Moldova” din alegeri. Ar fi fost un bun președinte dl Candu. Dar în condițiile în care nu avem propriul candidat ar fi păcat ca voturile alegătorilor de bună credință să fie irosite. Consider că dna Ivanov are calitățile necesare, este un bun profesionist și o voi susține la alegerile din 1 noiembrie 2020”, a scris pe Facebook Gheorghe Brașovschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md