Decesul 1 514. Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, a decedat din cauza COVID-19

deces

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre înregistrarea unui nou deces din cauza COVID-19 în rândurile personalului medical din Moldova. Este vorba despre Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, care a decedat la vârsta de 78 de ani.

„Cu profund regret, anunțăm decesul medicului epidemiolog Nicolae Gorcinschi, în vârstă de 78 de ani. Acesta a fost transferat, în data de 30 septembrie, de la SR Soroca la Institutul de Medicină Urgentă. Dl Nicolae Gorcinschi a activat cu devotament și profesionalism în calitate de șef al secției de epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca. MSMPS exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate și colectivului CSP Soroca. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, scrie Ministerul.

Până în prezent, 42 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Astăzi au fost înregistrate 1 149 de cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 64 424 de cazuri. În total, de la începutul pandemiei, 45 545 de persoane au fost tratate de COVID-19 în Moldova, iar 1 514 au decedat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente