fbpx

Propunerile Violetei Ivanov pentru asigurarea cu transport a satelor și construcția parcurilor pentru familii

Programul prezidențial al candidatei Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, „Moldova 2024” prevede acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor întâmpinate de cetățeni, inclusiv lipsa transportului din sate spre centrele raionale și lipsa locurilor de agrement în regiuni. În timpul discuțiilor cu cetățenii pe care le-a avut în raioanele Nisporeni, Strășeni și Criuleni, Violeta Ivanov a prezentat viziunea sa și a echipei asupra dezvoltării Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce a vizitat raioanele de nord, Violeta Ivanov își continuă întâlnirile cu cetățenii în zona de Centru. Marți a reușit să viziteze și să discute cu locuitorii din trei raioane – Nisporeni, Strășeni și Criuleni, care, la fel ca cetățenii întregii țări, se confruntă cu multe probleme și neajunsuri.

Printre acestea, locuitorii de la sate au menționat lipsa transportului public către centrele raionale, unde trebuie să ajungă, uneori, și de câteva ori pe săptămână, dar este lume care trebuie să circule chiar zilnic, pentru a ajunge la serviciu.

„Într-o lume a schimbărilor și a mișcării, cetățenii se bucură de libertatea de a circula. Statul este obligat să garanteze acest drept. La noi în Republica Moldova însă, cetățenii din foarte multe localități continuă să resimtă o lipsă acută de transport public interurban. Multe planuri ale sătenilor se duc de râpă sau nu sunt realizate pe deplin anume din această cauză”, susține Violeta Ivanov.

În acest context, ea a anunțat cetățenii că programul său „Moldova 2024” prevede acțiuni concrete și în acest sens astfel încât să existe transport zilnic din localități spre centrele raionale, de câteva ori pe zi.

„Eu și echipa mea știm cum să asigurăm și să organizăm circulația transportului public dintre comune și centrele raionale de câteva ori pe zi. Pentru ca acest obiectiv să fie realizat nu sunt necesari bani mulți. Programul nostru electoral prezidențial „Moldova 2024” conține soluții și la acest capitol”, susține Violeta Ivanov.

Un alt subiect ține de lipsa de locuri de agrement în regiuni. Violeta Ivanov consideră că toate localitățile trebuie să aibă amenajate locuri de odihnă pentru familii.

„Vom construi în fiecare raion câte un parc de odihnă pentru familii. Cu multă verdeață, terenuri de sport și de joacă pentru copii, caruseluri, locuri special amenajate pentru mamele cu bebeluși și spații pentru persoanele vârstnice. În sec. XXI acesta nu trebuie să fie un lux, dar un serviciu accesibil tuturor”, consideră Violeta Ivanov.

În opinia sa, și aceste acțiuni vor contribui la eliminarea diferențelor dintre sat și oraș, unul din obiectivele cheie ale programului prezidențial „Moldova 2024”.

📣 „Electorala 2020” reprezintă o rubrică de promovare a candidaților la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aici sunt publicate informații de prezentare a candidaților, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.

Articole asemănătoare

Back to top button