‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriA fost aprobat regulamentul privind titlul deținătorului de teren

A fost aprobat regulamentul privind titlul deținătorului de teren

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a votat ieri pentru aprobarea Regulamentului privind modelele unice ale titlurilor de autentificare a dreptului deținătorului de teren, modul de completare, eliberare și păstrare a acestora.

Titlurile de autentificare a dreptului deținătorului de teren eliberate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri rămân valabile, transmite agenția Moldpres.

Potrivit hotărârii Guvernului, titlurile de autentificare a dreptului deținătorului de teren sunt eliberate de către:

  • autoritățile administrației publice locale, în cazul atribuirii de către acestea a terenurilor proprietate a unităților administrativ-teritoriale;
  • Agenția Proprietății Publice, în cazul atribuirii de către stat a terenurilor proprietate a statului.

„Titlurile se completează și se eliberează în decurs de zece zile lucrătoare de la adoptarea deciziei/hotărârii Guvernului/ordinului cu privire la atribuirea terenului de către autoritatea administrației publice competente. Titlul se completează în baza raportului lucrării cadastrale, recepționat în modul stabilit de Agenția Servicii Publice, care reflectă amplasarea hotarelor terenurilor atribuite în temeiul actelor administrative privind atribuirea terenului”, indică documentul.

De asemenea, fiecărui teren i se atribuie un număr cadastral unic, al cărui structură și principiu de formare sunt stabilite în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul efectuării înregistrării primare masive, aprobat printr-o hotărâre de Guvern din 1998.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›