image
Sursa foto: echipa.md

FOTO // În urma accidentului cu implicarea unui autocar din RM în Ucraina, niciun moldovean nu a avut de suferit

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că s-a autosesizat în legătură cu știrile difuzate în presa națională referitoare la un accident pe teritoriul Ucrainei a unui autocar de pe ruta Chișinău-Moscova, precizând că cetățenii RM nu au avut de suferit.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene aduce la cunoștință că Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a contactat Poliția din regiunea Vinița, care a confirmat că la data de 11 octombrie în jurul orei 18.40 s-a produs un accident rutier cu implicarea unui autocar din Republica Moldova cu 35 de pasageri la bord, iar în urma accidentului a avut de suferit traume o cetățeană a Federației Ruse. Cetățeni ai Republicii Moldova nu au avut de suferit și au continuat traseul spre Moscova cu un alt autocar, pus la dispoziție de firma de transport din Republica Moldova.

Autoritățile ucrainene au informat misiunea noastră diplomatică că la moment este în desfășurare o anchetă care va stabili circumstanțele accidentului.

accidentaccident

Amintim că pe 11 octombrie un autocar cu 35 de pasageri la bord, care circula pe ruta internațională Chișinău – Moscova, s-a răsturna într-un șanț în regiunea Vinița din Ucraina. În urma impactului violent, cel puțin un pasager, cetățean al Federației Ruse, a fost transportat de urgență la spital.

accidentaccident

Potrivit Poliției Naționale a Ucrainei, accidentul s-a produs după ce șoferul în vârstă de 54 de ani, cetățean al R. Moldova, nu a adaptat viteza la carosabilul aflat în reparații, astfel că autobuzul a derapat și a ajuns într-un șant, unde s-a răsturnat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: