image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Câți elevi și cadre didactice au fost confirmați pozitivi cu noul coronavirus de la începutul anului școlar

În cadrul unui briefing susținut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, despre evoluția situației epidemiologice și menținerea comportamentelor responsabile în instituțiile educaționale, ministrul a anunțat câți elevi și cadre didactice au fost testați pozitiv de la începutul anului școlar.

Igor Șarov a declarat că instituțiile de învățământ vor continua să activeze respectând toate cerințele Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

„Mersul la școală înseamnă mai mult decât mersul într-un loc unde înveți lucruri noi, unde multor copii le este asigurat accesul la alimentație. Școala asigură oportunități de a socializa, de a construi relații și de a reduce timpul petrecut în fața ecranelor”, a menționat Șarov.

Astfel de la începutul anului școlar din 1240 de instituții de învățământ publice și private, activează la distanță – 19, clase care activează din cauza carantinei – 301, elevi confirmați pozitiv – 284, elevi în autoizolare - 7 186, cadre didactice confirmate pozitiv – 373, tot atâtea cadre didactice se află în autoizolare, 72 de persoane confirmate pozitiv sunt din angajații auxiliari.

Din cele 1398 instituți de educație timpurie publice și private - 1096 au fost redeschise la inițiativa managerilor, instituții închise în carantină - 6 , grupe în carantină – 18, copii confirmați pozitiv – 4, copii în autoizolare – 453, cadre didactice confirmate pozitiv – 67, cadre didactice în autoizolare – 107, personal auxiliar și nedidactic - 37 și 92 dintre aceștia se află în autoizolare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: