image
Sursa foto: Reuters

Facebook va elimina postările care neagă sau denaturează Holocaustul; Mark Zuckerberg vrea să educe tinerii

Facebook și-a actualizat politicile pentru a interzice conținutul care „neagă sau denaturează Holocaustul”, la doar doi ani după ce Mark Zuckerberg preciza că astfel de postări trebuie să fie permise în temeiul libertății de exprimare.

Rețeaua socială va redirecționa, de asemenea, pe oricine denigrează Holocaustul către „informații credibile” pe altă pagini. Facebook își propune să îi îndrume pe utilizatori să folosească surse verificate dacă sunt interesaţi despre genocidul nazist. Ultimele date arată că unii tineri americani cred că Holocaustul este un mit sau o exagerare, notează Mediafax.

Potrivit News.sky.com, Mark Zuckerberg susține că Facebook va lua măsuri impotriva celor care dezinformează sau creează teorii false și conspiraționiste. Aceste modificări au fost introduse pentru a ajuta la combaterea dezinformării înainte de alegerile prezidențiale di n Statele Unite ale Americii, programate a avea loc pe 3 noiembrie.

Managerul politicii de conținut al rețelei sociale, Monika Bickert, a declarat că aceste mișcări marchează „un alt pas” în eforturile Facebook de a combate ura pe platforma rețelei de socializare.

"Decizia noastră este susținută de creșterea antisemitismului la nivel global și de nivelul alarmant de ignoranță cu privire la Holocaust, în special în rândul tinerilor", a spus dna Bickert.

În 2018, Mark Zuckerberg susținea că negarea Holocaustului nu ar trebui să fie un subiect interzis pe Facebook

În încă din 2018 fondatorul Facebook trata această problemă ca pe una delicată. Zuckerberg spunea la acea vreme că, deși oferansatoare, postările cu privire la negarea Holocaustul nu ar trebui interzise. ”Nu consider că utilizatorii rețelei sociale ar trebui cenzurați cu privire la acest subiect, având în vedere că nu greșesc în mod intenționat”, preciza acesta.

Fondatorul Facebook preciza atunci că „scopul Facebook este de a opri răspândirea fenomenului fake news, nu de a-și cenzura utilizatorii din a spune ceva neadevărat”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: