Activistul care a turnat o căldare de lapte peste Octavian Armașu ar putea pierde mandatul de primar. Curtea de Apel examinează dosarul după 4 ani de la incident

(update 11:30) Ședința de judecată în cazul lui Andrei Donică a fost amânată pentru data de 22 decembrie ora 10:00.

(știrea inițială) Curtea de Apel Chișinău va examina astăzi dosarul cu privire la incidentul, unde fostul Ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, a fost stropit cu o căldare de lapte de către activistul Andrei Donică, actualul primar de Condrița.

Foto: Curaj TV

„Au trecut deja 4 ani și 14 zile de când am protestat și sunt târât prin tot felul de instituții, începând de la comisariate de poliție și subsolul Penitenciarului 13, până la judecătoria Buiucani, unde am fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către vestitul judecător Sergiu Lazari, care l-a condamnat și pe Vlad Filat, apoi am ajuns la Curtea de Apel, unde am fost achitat, de către președintele curții de apel dl Pleșca.

Apoi procurorii au atacat hotărârea Curții de Apel privind achitarea mea (așa e cînd nu ești fost șef al SIS-ului) la Curtea Supremă de Justiție, care au decis anularea hotărârii Curții de Apel Chișinău, privind achitarea mea și rejudecarea cazului la Curtea de Apel Chișinău. Astăzi, se va decide de către judecătorii Curții de Apel Chișinău, condamnarea și automat ridicarea mandatului meu de primar, sau achitarea”, scrie Donică pe pagina sa de Facebook.

În 2018 activistul Andrei Donică a fost condamnat la un an de închisoare pentru că acum doi ani a turnat o căldare cu lapte peste ministrul Finanțelor Octavian Armașu.

Incidentul a avut loc la 30 septembrie 2016, când protestatarul Andrei Donică l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor Octavian Armașu. „Pentru datoriile în care ne-ați băgat pe noi, cetățenii Republicii Moldova. Nu aveți soviste. Din partea pensionarilor, din partea invalizilor, ați băgat în datorii tot neamul moldovenesc”, spunea atunci Andrei Donică, în contextul în care Guvernul și-a asumat acoperirea gaurei bugetare din urma fraudei bancare.


Pub