Decizii la nivel de municipalitate: Copiii de 2-4 ani vor putea să fie înscriși la grădiniță din 1 noiembrie, iar Primăria Chișinău va împărți măști elevilor din familii social vulnerabile

De la 1 noiembrie părinții vor putea să înscrie copiii la grădiniță. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău.

Foto: UNIMEDIA

Cu referire la portul măştilor de protecţie în şcoli, membrii comisiei s-au expus pentru demararea activităților educaționale cu scopul informării elevilor despre necesitatea purtării acestui accesoriu, totodată vor fi incluse treptat, a declarat primarul general Ion Ceban.

De asemenea, Primăria municipiului Chişinău va asigura cu măşti de protecţie din material textil, elevii din familiile vulnerabile (peste 8500 elevi din toate instituţiile de învăţământ din capitală). Aceste măşti vor putea fi utilizate de mai multe ori. Direcţia generală educaţie tineret şi sport va aloca resursele necesare în acest scop.

Mai mult, Comisia extraordinară de sănătate publică Chişinău a decis ca copiii, inclusiv cei mai mici de 4 ani, care nu au frecventat anterior grădinița, să fie înscrişi în grupe de la 01 noiembrie, curent.

Ceban spune că purtarea măștilor trebuie să devină o măsură indispensabilă în perioada pandemica de Covid-19, un element de responsabilitate şi solidaritate.


Pub