Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Djibouti din Africa. Ce prevede protocolul semnat de ambasadori

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Republica Djibouti, de pe continentul african. Un protocol în acest sens a fost semnat la data de 9 octombrie, de către reprezentanții permanenți ai celor două state la ONU, ambasadorii Victor Moraru și Mohamed Siad Doualeh.

Foto: MAEIE

„În cadrul ceremoniei de semnare a fost reconfirmat interesul reciproc al ambelor state pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale și continuarea cooperării în cadrul ONU.

Totodată, a fost accentuată necesitatea conjugării eforturilor în scopul asigurării respectului deplin pentru Carta ONU și pentru principiile fundamentale ale dreptului internațional, în particular suveranitatea națională, integritatea teritorială și ne-ingerința în afacerile interne”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor externe și Integrării Europene.

Reprezentanţii permanenţi ai celor două state au adresat o scrisoare comună secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Manuel de Oliveira Guterres, cu solicitarea de a informa statele membre ale ONU cu privire la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Djibouti.

În prezent, Republica Moldova are stabilite relații diplomatice cu 131 de state ale lumii.


Pub