Ce partide ar acumula cele mai multe voturi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, puțin peste 30 la sută dintre alegători și-ar da votul pentru Partidul Socialiștilor, iar alte 17% dintre cetățeni ar susține Partidul Acțiune și Solidaritate. Alte 2 formațiuni politice ar acumula câte aproximativ 8 la sută din voturi, iar celelalte partide - câte mai puțin de 5%. Cel puțin așa arată rezultatele studiului sociologic realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, prezentate astăzi.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, dacă duminica viitoare, cetățenii ar fi chemați la secțiile de vot pentru a-și exprima susținerea pentru un partid sau altul, iată cum ar arăta rezultatele:

PSRM - 30,4%,

PAS - 17,1%,

Partidul Șor - 8,3%,

Partidul Nostru - 8%,

Platforma DA - 4,7%,

PD - 2,9%,

PCRM - 1,8%,

Pro-Moldova - 0,9%.

Totodată, 7,8 la sută dintre respondenți au declarat că nu ar participa la scrutin, iar 15,6% nu au oferit un răspuns la întrebarea ce partid ar vota.

Dacă duminica viitoare, s-ar organiza alegerile parlamentare, pentru care partid aţi vota? / Sursa:Vox Populi

În rândurile celor deciși, voturile s-ar repartiza după cum urmează în tabelul de mai jos.

Dacă duminica viitoare, s-ar organiza alegerile parlamentare, pentru care partid ați vota? Din totalul decișilor / Sursa:Vox Populi

Studiul a fost realizat în perioada 26 septembrie - 8 octombrie 2020, pe un eșantion de 1167 de respondenți din 81 de localități, cu excepția regiunii transnistrene, având o marjă de eroare de circa 3%.


Pub