CNESP declară stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane. Doar trei raioane sub Cod Portocaliu

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică instituie, începând cu data de 13 octombrie, stare de urgență în sănătate publică în Chișinău și mai multe raioane, și anume, în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”.

Foto: UNIMEDIA

„Comisia națională extraordinară de sănătate publică constată că situația epidemiologică este nefavorabilă, fiind determinată în principal de tendințele negative majore atestate în anumite unități administrativ-teritoriale ale țării”, se menționează în decizia CNESP.

În scopul sporirii măsurilor aplicate de prevenire și control a infecției Covid-19, precum și a eficienței gestionării resurselor, CNESP a luat un șir de decizii.

Se instituie, începând cu 13 octombrie 2020, stare de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2, prezentați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

De asemenea au fost aprobate mai multe măsuri de desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Amintim că numărul celor infectați au depășit cifra de 60 de mii.


Pub