(video) Un Peugeot, furat din fața blocului chiar de „prietenul” proprietarului. Ce plan a pus la cale suspectul

Un minor în vârstă de 17 ani, din Ialoveni, riscă până la 3 ani de închisoare pentru că ar fi furat un automobil în valoare de circa 80.000 lei, din sectorul Ciocana al capitalei.

Băiatul a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana, din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de 8 octombrie, de un tânăr în vârstă de 21 ani, care a relatat că i-a fost sustras automobilul de marca „Peugeot”, parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Maria Drăgan. Prejudiciul care i-a fost cauzat constituie 80.000 lei.

Oamenii legii au stabilit că suspectul cunoștea victima. La 7 octombrie, primul a venit în ospeție la proprietarul mașinii, iar ulterior, profitând de faptul că tânărul a mers la culcare, i-a sustras cheile de la automobil, l-a furat și a plecat într-o direcție necunoscută.

Suspectul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Acesta și-a recunoscut vina și a relatat că a furat automobilul pentru a se plimba. Mașina urmează a fi returnată proprietarului.

Minorul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 192/1 CP „Răpirea mijlocului de transport”, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani. Anterior, acesta a mai fost judecat pentru infracțiuni similare.


Pub