Nume
Parola
Vizualizări: 3001
Programul Comunitatea Mea și UN Women în Moldova promovează practicile de bugetare sensibilă la gen
ZOOM, 13 Octombrie 2020 — Programul Comunitatea Mea și UN Women Moldova își unesc forțele pentru a explora posibilitățile de implementare și instituționalizare a practicilor de bugetare sensibilă la gen în cadrul primăriilor partenere ale programului.

Bugetarea sensibilă la gen este o metodă prin care se asigură că banii publici sunt distribuiți echitabil, astfel încât femeile și bărbații, fetele și băieții beneficiază în mod egal de aceștia, fără a fi discriminați.

Cele două echipe au discutat despre posibilitatea organizării unei serii de activități și instruiri privind integrarea bugetării sensibile la gen în toate etapele procesului de planificare a bugetelor locale, la nivelul fiecărei comunități. De asemenea, s-a discutat și despre implicarea partenerilor programului - Congresul Autorităților Locale din Moldova și Academiile de Administrare Publică și cea de Studii Economice - în procesul de instituționalizare și de pregătire a reprezentanților autorităților locale în crearea bugetelor care au la bază angajamentul de promovare a egalității de gen.

”Scopul acestor activități este de a forma reprezentanților autorităților locale abilitățile necesare pentru a putea evalua și monitoriza modalitățile de alocare echitabilă a resurselor în vederea redresării inegalităților, în caz că acestea există, la nivelul bugetelor” a menționat directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban.

Programul Comunitatea Mea este finanțat de USAID Moldova și implementat de IREX. Pentru mai multe detalii despre program, vă invităm să accesați pagina de Facebook/ProgramulComunitateaMea