18:54:33 19.04.2024
Stiri

CORONAVIRUS // Elevii din Ucraina, trimiși mai repede în VACANȚĂ, iar în Cehia școlile, restaurantele, cinematografele și sălile de fitness se închid

Actualitate 13.10.2020 09:24 Vizualizări1282 Autor: Ziarul National
CORONAVIRUS // Elevii din Ucraina, trimiși mai repede în VACANȚĂ, iar în Cehia școlile, restaurantele, cinematografele și sălile de fitness se închid Hepta


Rada Supremă a Ucrainei a decis să trimită elevii în vacanța de toamnă mai devreme, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Din cauza epidemiei COVID-19, instituțiile de învățământ superior din Ucraina vor funcționa online, iar vacanțele de toamnă în școli vor începe mai devreme.

Președintele Comitetului pentru Medicină al Radei Supreme, Myhailo Raduțky a scris despre acest lucru pe Facebook cu referire la deciziile luate în cadrul întâlnirii cu președintele Volodymyr Zelensky.

Raduțky a scris duminică că „în cadrul ultimei ședințe, președintele Ucrainei a luat o serie de decizii importante pentru combaterea epidemiei COVID-19”. Serviciul de presă al președintelui și Ministerul Sănătății nu au anunțat încă astfel de decizii.

Este o măsură de prevenție, necesară din cauza creșterii numărului contaminărilor cu COVID-19 în rândurile studenților și a profesorilor.

La școli vacanța de toamnă va începe mai devreme. Data de când va începe vacanța va fi stabilită de autoritățile locale, însă potrivit recomandărilor Comitetului sănătății publice și asigurărilor medicale data optimă este 15 octombrie în loc de 26.

Totodată, confruntate cu o creștere alarmantă a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, autoritățile din Cehia au decis să impună noi restricții. Astfel, începând de miercuri, restaurantele și cluburuile se vor închide și se va interzice consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, informează france24.com.

De asemenea, sunt interzise grupurile mai mari de șase persoane, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în stațiile de autobuz.

Decizia vine după ce cinematografele, muzeele, grădinile zoologice și sălile de fitness au fost închise deja.

Și școlile vor rămâne închise în Cehia până la data de 2 noiembrie, cu excepția unităților de învățământ unde studiază copiii personalului medical.

Aceste noi restricții vin în contextul în care, la începutul lunii octombrie, în Cehia a fost instituită din nou starea de urgență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md