Monitorizarea situației epidemiologice în instituțiile educaționale din Capitală

1.cover

Situația epidemiologică în instituțiile educaționale este monitorizată continuu. Totodată, autoritățile din municipiul Chișinău prezintă săptămânal datele privind situația epidemiologică înregistrată în sistemul educațional din oraș.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost organizate două ședințe de lucru, în regim online, cu participarea managerilor instituţiilor municipale de învăţământ primar și secundar și a directorilor instituțiilor de educație timpurie. La ședințe au fost abordate aspecte ale desfăşurării procesului educaţional din capitală în contextul situației pandemice. La discuție au participat specialiștii Direcţiei Generale Educaţie Tineret şi Sport (DGETS) și reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău.

Participanții la ședințe au pus în discuție subiecte ce se referă la: respectarea strictă a normelor anti-COVID-19, buna organizare a procesului de studii în școli, informarea și instruirea continuă cu privire la riscurile provocate de virus.

„Am insistat pe acțiunile care trebuie întreprinse pentru a nu admite formarea focarelor de infecție în instituțiile educaționale, precum și pe obligațiunile de respectare a tuturor protocoalelor şi instrucţiunilor MSMPS, MECC şi recomandărilor OMS, UNICEF etc. Țin să menționez că DGETS a recepționat de la părinți mai multe petiții prin care își exprimă nemulțumirea în legătură cu organizarea procesului de studii în două schimburi, modelul ales de școală în contextul pandemic, organizarea orelor în format online, accesul la educație pentru copiii de vârsta între doi și patru ani, colectările ilicite de bani și altele”, a precizat viceprimara de ramură a municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

De asemenea, săptămânal, autoritățile municipale prezintă datele privind numărul de infecții ale participanților la procesul educațional. Astfel, în instituțiile de învățământ primar şi secundar din municipiu (131 publice și 19 private), precum și în instituțiile de educație timpurie, au fost înregistrate cazuri de infecție COVID-19.

Pe 12 octombrie, în instituțiile de învățământ primar și secundar din Capitală au fost confirmați pozitivi cu COVID-19: 112 elevi, 109 profesori și 17 cadre nedidactice. În autoizolare se află 1 978 de elevi, 52 de profesori, iar personal nedidactic – opt.

Din cele 162 de grădinițe active din municipiu, au fost raportate cazuri de îmbolnăvire la trei copii, 22 de cadre didactice și 11 cadre nedidactice. În autoizolare se află 130 de copii și 36 de angajați din grădinițe.

În același timp, s-au reîntors din autoizolare patru grupe de copii de la grădinițe, fără să înregistreze cazuri de îmbolnăvire în perioada autoizolării. Săptămâna trecută au revenit la studii elevii din 125 de clase, din 46 de instituții. Cazuri noi de infecție în rândul celor din autoizolare nu au fost înregistrate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente