fbpx

Ambasadorul american la Chișinău: Plahotniuc nu se mai poate întoarce în SUA

Vlad Plahotniuc a părăsit teritoriul Statelor Unite ale Americii și nu se mai poate întoarce în această țară. Afirmația îi aparține ambasadorului Statelor Unite în Republica Moldova, Dereck J. Hogan și a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru newsmaker.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Domnul Plahotniuc a părăsit benevol țara la 28 august. S-a întâmplat până a se fi încheiat procesul deportării sale. Sancțiunile au vizat anume lipsirea de vize a lui Plahotniuc și a familiei sale. Astfel, el nu poate reveni în Statele Unite. Desigur, există proceduri legale pentru întoarcerea sa. Dar, în principiu, el nu are dreptul să se întoarcă în SUA, când a părăsit benevol țara”, a spus Hogan.

Vezi și: Plahotniuc nu este eligibil pentru intrare în Statele Unite. Precizările Ambasadei SUA la Chișinău

Întrebat dacă pentru fostul lider democrat este închisă pentru totdeauna intrarea în SUA, diplomatul a răspuns afirmativ.

„Da. Există proceduri, se poate adresa către autoritățile competente pentru a primi autorizația. În principiu, este posibil dacă se face din timp. În principiu, SUA sunt închise pentru Plahotniuc”, a declarat ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Amintim că Vlad Plahotniuc a fost declarat indezirabil pe teritoriul SUA în ianuarie 2010. Fostul prim-vicepreședinte al Parlamentului de la Chișinău a contestat ulterior decizia.

Citește și: „Dividende electorale pentru candidatul guvernării”. Reacția avocatului lui Plahotniuc, după ce PG a anunțat că proprietăți ale ex-liderului PDM vor fi sechestrate

Articole asemănătoare

Back to top button