/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ședința de judecată în cazul lui Andrei Donică, care l-a stropit cu lapte pe Octavian Armașu, amânată

missing
13 octombrie 2020, ora 20:44

După patru ani, Andrei Donică, cel care l-a stropit cu o căldare de lapte pe fostul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, continuă să fie purtat prin instanțe. Procurorii cer ca acesta să fie condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Chiar și așa, ședința de judecată, care urma să aibă loc astăzi la Curtea de Apel, a fost amânată. Între timp, primarul de Condrița se arată mirat că dosarul său nu apare în lista celor politice, anunțate recent de către Procuratura Generală.

ANDREI DONICĂ, PRIMAR, CONDRIȚA: „S-a amânat din cauza că judecătorul se află în concediu”.

Deși în vara anului 2019, Curtea de Apel a încetat procesul penal în privința lui Andrei Donică, procurorii insistă ca acesta să fie condamnat la un an cu suspendare, pentru faptul că, în 2016, l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor de atunci și actualul guvernator al Băncii Naționale, Octavian Armașu. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, Andrei Donică spune că riscă să rămână fără mandatul de primar. Mai mult, el se arată nedumerit și de faptul că dosarul său nu apare în lista celora 38, care, în luna februarie, au fost declarate politice de către Procuratura Generală.

ANDREI DONICĂ, PRIMAR, CONDRIȚA: „În momentul în care Vlad Plahotniuc a fost nevoit să fugă din țară și rise a scos infromația precum că 52 de persoane au fost interceptate și urmărite, eu am fost al 8-lea în lista ceea. Eu sunt mirat că procurorul general nu a inclus până acum dosarul meu ca politic”.

Astăzi, nici Octavian Armașu și nici avocatul său nu s-au prezentat la Curtea de Apel Chișinău.

ANDREI DONICĂ, PRIMAR, CONDRIȚA: „Cu toate că el a spus în presă că nu are pretenții față de mine, în instanța de judecată mereu spune că are pretenții. El vrea ca eu să fiu condamnat, ca să-mi dea de înțeles că așa nu trebuia să procedez cu el”.

Octavian Armașu nu ne-a răspuns la telefon. Incidentul, pentru care Donică riscă să rămână acum fără mandat de primar, a avut loc în toamna anului 2016. Fiind activist civic, acesta l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor de atunci, Octavian Armașu, chiar în fața Guvernului, pentru datoriile în care ar fi băgat cetățenii.

Întrebat astăzi dacă regretă fapta comisă în urmă cu patru ani…

ANDREI DONICĂ, PRIMAR, CONDRIȚA: „Nu regret deloc. Am făcut-o chiar din suflet”.

O nouă ședință ar putea avea loc în luna decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram