image
Sursa foto: AFP/GettyImages

Apple va prezenta marți noua generație iPhone; Sunt așteaptate cele mai importante schimbări din ultimii ani

Apple va prezenta marți noua generație iPhone. Analiștii se așteaptă la cele mai importante schimbări din ultimii ani: un design schimbat, cu margini plate, conexiuni 5G, dar și la un telefon cu ecran de 6,7 inch, cel mai mare al iPhone de până acum.

Obiceiul Apple era să lanseze noul iPhone în septembrie, care să intre rapid la vânzare. Anul acesta, însă, din cauză că pandemia a întârziat procesul de producție, compania a lansat în septembrie doar noile modele Apple Watch, iar lansarea iPhone a fost amânată pentru octombrie, scrie Biziday.ro.

Apple va prezenta patru telefoane, conform analiștilor, cu configurații hardware diferite și capabile să suporte conexiuni 5G:

- iPhone 12 Mini: ecran de 5,4 inch (cel mai mic model de când Apple a trecut la telefoane cu ecran fără margini).

- iPhone 12: ediția standard cu o dimensiune de 6,1 inch, la fel ca iPhone 11.

- iPhone 12 Pro: cu mai multă memorie de stocare decât ediția standard.

- iPhone 12 Pro Max: cel mai mare ecran folosit până acum de la un iPhone – de 6,7 inch.

Cele patru modele vor însoți a doua generație de SE-uri, lansată în primăvară. În opinia analiștilor, prețurile pentru toate modelele de iPhone 12 vor depăși 400 de dolari, atât cât costă un SE.

Acest an este deja văzut ca unul cu modificări importante în ceea ce privește aspectul noului telefon. Specialiștii cred că va avea margini mai drepte, asemănătoare cu cele ale iPad-ului.

Cele mai importante schimbări de design făcute până acum: în 2014 s-au folosit ecrane mai mari, iar în 2018 s-au redus semnificativ dimensiunile marginilor care înconjoară ecranul.

Conform Bloomberg, la eveniment nu se va vorbi și despre calculatoarele Mac dotate cu procesoarele proprii ale Apple. Ele ar putea fi prezentate totuși în noiembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: