image
Sursa foto: aljazeera.com

COVID-19: Încă o săptămână cu statistici negre pentru Moldova; Situație tot mai gravă și în Europa

Republica Moldova a încheiat o nouă săptămână cu statistici negre privind situația pandemică. Țara noastră a înregistrat 95 de decese în săptămână 5-11 octombrie, un nou antirecord de la declanșarea pandemiei. În același timp, situația este tot mai gravă pe întreg continentul.

Cu 95 de morți cauzate de noul coronavirus, Republica Moldova a fost și în săptămâna precedentă lider pe continent la capitolul decese raportându-ne la populație, cu o medie de 27,1 pierderi de vieți omenești la un milion de locuitori. Țara noastră este pentru a 6-a săptămână consecutiv lider la acest capitol și a depășit România, Cehia, Macedonia de Nord și Spania, într-un clasament al țărilor europene cu cea mai gravă situație în prezent.

România și Cehia au înregistrat și ele cel mai mare număr de decese de la declanșarea pandemiei.

900900

Moldova a ajuns la un total de 1.461 de morți, statistică ce ne clasează pe locul 7 pe continent, raportat la populație.

La capitolul infectări, Moldova a contabilizat 5.572 de noi cazuri, o scădere față de recordul din săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, când s-au înregistrat 5.704 cazuri. Astfel, țara noastră este pe locul 5 pe continent la acest capitol.

Iar asta în condițiile Europa a cunoscut o adevărată explozie a infectărilor săptămână precedentă, cu recorduri de noi cazuri în zeci de state. Cea mai gravă situație e în Cehia, Olanda și Belgia, țări care practic și-au dublat numărul de cazuri față de săptămâna trecută.

trgtrg

Astfel mai multe state europene revin la restricții, inclusiv purtarea măștii de protecție și în aer liber, în spațiile publice.

Este de precizat că statisticile sunt realizate raportat la populația oficială a Republicii Moldova, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși 3 milioane. În statistici sunt incluse doar statele a căror populație depășește un milion de locuitori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: