image
Sursa foto: foto simbol

Transportatorii de mărfuri și persoane care activau ilicit, au achitat în 2020 amenzi de peste un milion de lei

Inspectorii Agenției Naționale de Transport Auto continuă acțiunile de monitorizare și control organizate în orașul Chișinău, Ialoveni, Orhei, Bălți, Fălești, Telenești, Rîșcani, Nisporeni, Căușeni, Cimișlia, Soroca, Cahul, Leov, precum și pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leușeni, Costești, Otaci, Criva și Giurgiulești. Ca rezultat, pe parcursul săptămânii trecute, au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 66 procese verbale pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri.

30 de conducători auto au rămas fără plăcuţe și certificate de înmatriculare. De asemenea, cinci operatori de transport rutier  s-au ales cu amenzi de 72000 lei.

De la începutul anului 2020 și până în prezent, pentru transportarea ilicită a persoanelor și mărfurilor sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier, de către inspectorii Agenției au fost întocmite 627 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier și amenzilor contravenționale în mărime de 77794 u.c., fiind achitați în bugetul de stat 1 388 960 lei.

ÎAgenția atenționează conducătorii auto antrenați în efectuarea operațiunilor de transport, precum și operatorii de transport rutier, să asigure prezența la bordul vehiculelor a tuturor actelor necesare activității pe care o desfășoară, pentru a evita sancțiunile, dar și pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranță și confort.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: