(video) Ședința Primăriei. Ceban, despre hramul orașului: Ne-am propus un cu totul alt program și nu un mare „șașlîc”

(update 09:48) „Referitor la hramul orașului. Nu am luat o decizie finală. Ne-am propus un cu totul program și nu un mare „frigărui. În fiecare sector va fi sărbătoare”.

Foto: UNIMEDIA

(update 09:47) Ion Ceban: `Ne propunem să aderăm la Campania Globală „Înverzirea orașelor” lansată de către Comisia Economie a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa și în perioada octombrie-noiembrie vom planta mii de arbori și arbuști pe tot teritoriul municipiului”

(update 09:33) Licitația la amplasarea gheretelor va fi lansată la începutul lunii noiembrie.

(update 08:48) „Situația este alarmantă în Chișinău. La moment sunt 815 pacienți internați, dintre care 772 confirmați cu Covid-19, iar 43 suspecți. 295 de pacieți sunt în stare gravă, iar - 8 conectați la aparatul de respirație artificială. În spitalele municipale 15% dintre pacienți sunt din țară, nu doar din Chișinău. De la 1 octombrie la Centru de la Moldoexpo, zilnic peste 100 de persoane sunt internate”, a menționat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

(update 08:35) Cele 5 troleibuze articulate, despre care municipalitatea a anunțat la începutul lunii septembrie, au ajuns la Chișinău din Belarus. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei în cadrul ședinței Primăriei din această dimineață.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 12 octombrie, ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte printre care și Raportul cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției Covid-19 în rândul populației municipiului.

Ordinea de zi a şedinţei din 12 octombrie 2020:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției COVID-19 în rândul populației municipiului. Raportor: Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate

2. Raportul viceprimarilor de ramură pe domeniile pe care le gestionează. Raportori: Angela Cutasevici, viceprimar; Inga Ionesii, viceprimar; Ilie Ceban, viceprimar; Victor Chironda, viceprimar.

3. Raport privind situația de la Stația de epurare a apelor reziduale. Raportor: Anatolie Lichii, director interimar al S.A. „Apă - Canal Chișinău"

4. Raport cu privire la desfășurarea lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc. Raportor: Tudor Gîrbu, consilier al primarului general

5. Raport cu privire la lucrările de curățare a arborilor în capitală. Raportor: Serghei Carp, șef al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi"

6. Raport cu privire la desfășurarea proiectelor investiționale în localitățile din componența municipiului Chișinău. Raportor: Tudor Gîrbu, consilier al primarului general.

UNIMEDIA transmite live


Pub