Vicedirectorul unui spital raional și mai mulți primari și angajați ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare și Serviciului Vamal, în vizorul ANI. Ce încălcări ar fi comis

Un angajat al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, doi primari din raioanele Cimișlia și Drochia, trei consilieri locali și un conducător de organizație publică din cadrul APL Rîșcani au ajuns în vizorul ANI, după ce ar fi încălcat prevederile legale la depunerea declarațiilor de avere și interese personale. Pe numele acestora, inspectorii de integritate au emis procese verbale cu privire la contravenție.

Foto: ANI

Totodată, inspectorii de integritate au expediat în instanța de judecată un proces verbal întocmit pe numele unui vicedirector de spital raional, pentru nedeclararea și nesoluționarea unui conflict de interese.

În baza proceselor verbale cu privire la contravenție din perioada vizată au fost aplicate amenzi în sumă totală de 15 mii lei.

Alte trei cauze contravenționale pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale au fost pornite pe numele unui angajat al Serviciului Vamal și a doi consilieri dintr-o suburbie a capitalei și din raionul Cantemir.

De asemenea, două controale au fost inițiate pe numele unui primar din raionul Ialoveni și a unui director de școală din Drochia.


Pub