Andrei Năstase: Ni se induce același scenariu - turul II cu Igor Dodon și Maia Sandu. Cine ne garantează că nu va fi ca în 2016? Și eu vă spun că toate studiile arată că așa se va întâmpla

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase invită cetățenii la un exercițiu de memorie. „Închideți pentru o clipă ochii și imaginați-vă că se intră în turul doi iarăși cu Maia Sandu și Igor Dodon, care este garanția că nu ni se va întîmpla ca în 2016? Și eu vă spun că toate studiile arată că așa se va întîmpla”, a spus Andrei Năstase, într-un live pe pagina sa de Facebook. Mai mult, candidatul la prezidențiale recunoaște că retragerea sa din cursa din 2016 s-a dovedit a fi un rateu a unei „mari oportunități” de a ieși învingător.

Foto: UNIMEDIA

„Vă rog să facem un exercițiu de memorie. Cine în perioada în care Republica Moldova era atacată și de războiul hibrid, și de bandiții din interior, și de către elementele din Transnistria, a reacționat? Vă spun eu: Platforma DA și Andrei Năstase. Nu ne-am precupețit niciun pic eforturile, am riscat cu libertatea, am riscat cu sănătatea, am riscat cu viața, dar nu am lăsat Republica Moldova să moară și așa vom face și de acum încolo. În același timp întrebați-vă ce au făcut ceilalți, luați-l pe fiecare în parte cu tot respectul pe care îl pot acorda fiecăruia dintre ei, să ne spună ce au făcut în toată această perioadă, nu ce vor face de acum încolo, când putem spune multe. Ce au făcut în 10 ani de zile în care Republica Moldova a fost jefuită, sufocată de corupție și sărăcie.

Treziți-vă fraților, vă rog să vă treziți! Închideți pentru o clipă ochii și imaginați-vă că se intră în turul doi iarăși cu Maia Sandu și Igor Dodon, care este garanția că nu ni se va întîmpla ca în 2016, vă rog să vă imaginați iar nouă în fiecare zi prin sondaje măsluite, prin tot felul de analiști și de influenceri plătiți cu bani din ONG-uri ni se induce același scenariu să-i avem în turul doi pe Igor Dodon și Maia Sandu, cine ne garantează că nu se va întâmpla la fel ca în 2016? Și eu vă spun că toate studiile spun că așa se va întâmpla.

Noi am ratat în 2016 această mare oportunitate în care trebuia să candidez și să determin niște alegeri anticipate și acolo Maia Sandu putea să-și ia locul de premier. Oameni buni, vă îndemn să vă puneți întrebarea ce se întâmplă cu noi, întrebați-vă de ce ni se spune obsesiv la TV că în țara aceasta contează doar doi oameni, Maia Sandu și Igor Dodon?”, a declarat Andrei Năstase, în live-ul de pe Facebook.

Președintele Platformei DA este candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale, ce vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

Potrivit sondajelor, într-un eventual tur II al alegerilor prezidențiale vor concura actualul șef de stat, Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu. Cei doi s-au confruntat și în prezidențialele din 2016, iar Maia Sandu a pierdut cursa.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, considerat de mai multi politicieni si experți drept candidatul de dreapta cu cele mai mari șanse de câștig în 2016, s-a retras atunci din cursă, în favoarea Maiei Sandu. Ulterior, în vara lui 2019, Năstase a cedat funcția de prim-ministru liderei PAS, care i-a promis, la rândul său că îl va sprijini la prezidențialele din 2020. Ulterior, după ce a fost demis Guvernul pe care îl conducea, Maia Sandu s-a răzgândit și a anunțat că va candida la prezidențiale, pentru că sondajele anume ei îi oferă cele mai mari șanse de câștig.


Pub