(doc) Copiii de 2-4 ani revin la grădinițe, în Chișinău. Ce decizii a luat CESPMC cu privire la școli și universități

În grădinițele din Chișinău vor fi redeschise grupele pentru copiii cu vârsta curpinsă între 2 și 4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității din cauza pandemiei de Covid-19. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC).

Foto: UNIMEDIA

„Se acceptă redeschiderea grupelor pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic, în condițiile respectării pct. 3, 4 și 5 din Instrucțiunea privind pregătirea pentru redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie, în contextul pandemiei Covid-19, aprobată prin Hotărârea nr.21 din 24.07.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, se menționează în textul hotărârii, adoptate ieri.

Totodată, procesul educațional în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău va continua, conform programului prestabilit, cu monitorizarea situației epidemiologice și respectarea strictă a măsurilor de protecție în instituțiile de învățământ.

În acest context, se indică purtarea obligatorie a măștilor de protecție în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ secundar general, inclusiv extrașcolar, pentru elevii claselor a V-XII-a și studenții din instituțiile de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic secundar, profesional tehnic postsecundar și superior, inclusiv în cadrul lecțiilor.

De asemenea, trebuie să poarte obligatoriu mască și angajații instituțiilor de învățământ, precum și persoanele străine care au dreptul de acces în aceste instituții.

În cazul în care un elev sau un profesor este testat pozitiv la coronavirus, toţi elevii din clasa sau grupa respectivă, în cazul în care clasa este împărțită în grupe, se vor plasa în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, iar clasa/grupa va continua studiile în regim online timp de 14 zile.

Decizia de sistare a procesului educațional și plasarea integrală în carantină a unei instituții de învățământ din mun. Chișinău va fi luată de către Comisia extraordinara de sănătate publică, în baza evidențelor și anchetelor epidemiologice.

Toate deciziile CESPMC le puți vedea în textul Hotărârii adoptate ieri, atașat mai jos.


Pub