Permise de conducere falsificate și modificări ilegale ale numărului VIN, depistate la trecerea frontierei moldo-române

Două permise de conducere cu indici de contrafacere și o semiremorcă cu numărul VIN modificat ilegal, au fost depistate la trecerea frontierei moldo-române. Cazurile s-au înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute. În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au identificat pe sensul de ieșire din Republica Moldova doi conducători auto care dețineau permise de conducere falsificate.

Foto: ro.med-auto.com

În primul caz, șoferul unui microbuz de pe ruta Moldova-Franța a declarat că fusese rugat de un conațional, stabilit în Franța, să ia un colet de la o rudă.

Despre conținutul acestuia nu cunoștea, doar că a fost anunțat că în pachet este un portmoneu. Ca urmare, un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele unui moldovean din raionul Briceni, a fost depistat și ridicat pe motiv că conținea mai multe elemente de falsificare.

Șoferul de microbuz și-a continuat călătoria. Cel de-al doilea conducător auto, identificat cu act falsificat, este cetățean al Ucrainei.

Acesta s-a prezentat la volanul unui tir de model DAF. După legitimarea acestuia s-a efectuat un control amănunțit supra permisului de conducere ucrainean, unde s-a depistat că este contrafăcut.

Șoferul de tir a relatat polițiștilor de frontieră că își perfectase permisul conform procedurilor legale, personal s-a prezentat la autoritățile competente din orașul Odessa, Ucraina. Cetățeanului ucrainean i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager.

1 / Sursa:www.border.gov.md

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, un bărbat cu dublă cetățenie (RM și RO) s-a prezentat la volanul unui camion ce tracta o semiremorcă cu numărul VIN modificat ilegal.

Din primele cercetări s-a constatat că locul destinat inscripționării numărului arată un grad înalt de uzură, dar și bănuială de modificare manuală.

La audieri s-a aflat că șoferul de 51 de ani venea din Marea Britanie, unde și-a cumpărat această semiremorcă cu scopul de a o folosi în interes personal, însă nu a verificat dacă toate actele necesare sunt în regulă.

În baza celor stabilite, s-a dispus indisponibilizarea semiremorcii până la finalizarea cercetărilor. Între timp experții urmează să se pronunțe pe marginea acestei ilegalități și încadrarea juridică a faptei.


Pub