Numărul de locuri în cadrul Centrului Covid-19 de la Moldexpo a fost suplinit cu peste 400 de paturi

Centrul Covid-19 deschis la Moldexpo va fi suplinit cu 200 de paturi pentru internarea pacienților cu Covid-19 și alte circa 200 paturi pentru triajul pacienților suspecți la infecție. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina de Facebook.

Foto: Foto: Viorica Dumbrăveanu/ Facebook

Ministra Viorica Dumbrăveanu, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale a mers astăzi în inspecție la Centrul Covid-19, unde s-a pregătit un bloc nou pentru internarea pacienților. Aici sunt 200 de paturi noi. De asemenea, alte 200 de paturi au fost suplinite în secția de triaj.

„Începând de mâine vor fi activate paturi suplimentare la Centrul Republican de Narcologie și Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile. Încercăm să identificăm soluții pentru a face față numărului mare de persoane infectate, care necesită internare, în mun. Chișinău. Cu privire la spitalele raionale, la moment, situația este stabilă, la necesitate sunt activate paturi suplimentare sau pacienții sunt redirecționați în instituțiile în care sunt locuri libere”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra Sănătății îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție.

Potrivit datelor oficiale, numărul de infectați cu Covid-19 în Republica Moldova depășește 62 de mii de cazuri, active fiind peste 16 mii.


Pub