(video) I-a împrumutat telefonul să facă un apel și a rămas fără el. Ce a făcut suspectul după ce l-a furat

A furat un telefon mobil, iar acum riscă să stea după gratii. Este vorba despre un tânăr din Chișinău reținut de ofițerii sectorului Râșcani, anterior judecat pentru circulația ileagală a drogurilor.

Pe 15 septembrie suspectul ar fi cerut telefonul unei persoane pentru a face un apel telefonic, iar ulterior a fugit într-o direcție necunoscută, împreună cu bunul furat. Prin fapta comisă individul a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 6700 lei.

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de către forțele de ordine aceasta a fost reținut și escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vina, comunicând că telefonul sustras l-a vândut ulterior la Lombard contra sumei de 600 de lei.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar conform legislației tânărul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.


Pub