Peste 3,5 tone de soluții de dezinfectanți și 100 de mii de măști medicinale vor ajunge în instituțiile de învățământ din țară, cu suportul Germaniei

Peste 3,5 tone de soluții de dezinfectanți și 100 de mii de măști medicinale vor ajunge în instituțiile de învățământ din țară, cu suportul Societății Filantropice United Medical Forces „PRO HUMANITATE” din Germania.

Foto: UNIMEDIA

Maria Luchian, coordonatoare proiecte Europa de Est al MFOR BUNDESVERBAND „PRO HUMANITATE, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Educației, Igor Șarov, a afirmat că „PRO HUMANITATE” intenționează să aloce suma de 100 mii de euro pentru renovarea blocurilor sanitare în căminele instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

Ministrul Igor Șarov a apreciat suportul acordat de societatea filantropică elevilor din familiile social-vulnerabile prin donația unui lot de produse de birotică (materiale școlare, caiete, caiete de desen, carnețele de notițe), în sumă totală de 362342,16 lei, în primăvara acestui an.

Totodată, oficialul a subliniat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va pune la dispoziția societății filantropice toate datele necesare astfel încât să fie asigurată transparența donațiilor.

Societatea Filantropică United Medical Forces „PRO HUMANITATE” a fost fondată în anul 1993, cu scopul de a acorda suport umanitar necesar, inclusiv în situații excepționale, persoanelor care în virtutea împrejurărilor s-au pomenit în dificultate. În Republica Moldova aceasta a susținut renovarea mai multor instituții de învățământ, instituții medicale și centre sociale. Au fost dotate cu mobilier școlar mai multe instituții de învățământ din localitățile rurale etc.


Pub