Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Două troleibuze noi, aduse…

FOTO Două troleibuze noi, aduse din Belarus, vor fi lansate pe rute, în capitală: un vehicul costă 315 mii de euro

Imagine simbol

Reprezentanții Primăriei Chișinău au anunțat luni, 12 octombrie, că în ajunul Hramului Orașului, pe străzile din capitală vor fi lansate două troleibuze noi, aduse recent din Belarus.

Potrivit autorităților municipale, cele două troleibuze noi fac parte din lotul de cinci unități, sosit recent din Belarus.

Astfel, conducerea Primăriei menționează că unitățile de transport sunt asamblate la Atelierele de Reparații Mecanice ale Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău”, iar trei dintre acestea au fost deja testate.

Evenimentul de lansare pe linie a troleibuzelor noi este prevăzut pentru ziua de marți, 13 octombrie 2020, ora 19:00.

Potrivit unui comunicat emis de Primărie, unitățile dispun de sistem de aer condiționat, lumini LED, podea joasă și rampe de acces pentru utilizatorii de scaun rulant. De asemenea, troleibuzele sunt dotate cu sistem de supraveghere video și prize USB.

Capacitatea de îmbarcare a unei unități articulate este de 162 de persoane, iar costul este de 315 mii euro.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat că, până la sfârșitul lunii curente în Chișinău urmează să ajungă alte 10 troleibuze clasice din Belarus, pentru asamblare, urmând să avem 30 de unități de acest fel până la sfârșitul anului 2020. Tot Ceban menționează că în perioada următoare va ajuge la Chișinău și lotul de 25 de unități cu parcurus, achiziționate din Riga (Letonia), care dispun de o garanție de 7 ani.

Totodată, în comunicatul Primăriei mai este menționat că recent, municipalitatea a desemnat câștigătorul concursului privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze noi.