Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un autobuz plin cu…

FOTO Un autobuz plin cu pasageri, care circula pe cursa Chișinău – Moscova, s-a răsturnat într-un șanț într-o regiune din Ucraina

Un autocar cu 35 de pasageri la bord, care circula pe ruta internațională Chișinău – Moscova, s-a răsturna într-un șanț în regiunea Vinița din Ucraina. În urma impactului violent, cel puțin o pasageră, cetățeană a Federației Ruse, a fost transportată de urgență la spital.

Accidentul s-a produs duminică seara, în jurul orei 18:40, în apropierea localității Horai, regiunea Murovani Kurîlivți din Ucraina.

Potrivit Poliției Naționale a Ucrainei, accidentul s-a produs după ce șoferul în vârstă de 54 de ani, cetățean al R. Moldova, nu a adaptat viteza la carosabilul aflat în reparații, astfel că autobuzul a derapat și a ajuns într-un șant, unde s-a răsturnat.

În mementul impactului violent în autocar se aflau 37 de persoane, 35 de pasageri și 2 șoferi. Cel puțin o pasageră, în vârstă de 57 de ani, cetățeană a Federației Ruse, a fost rănită și transportată de urgență la spital.

Poliția din Ucraina a inițiat un proces penal în conformitate cu art. 286 din Codul penal al Ucrainei ( încălcarea regulilor de siguranță a circulației sau operarea transportului de către persoanele care conduc vehicule ). O astfel de infracțiune se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare.