Nume
Parola
Vizualizări: 1565
NOUA TENTATIVĂ DE PLAFONARE A TAXELOR LOCALE ÎNCALCĂ FLAGRANT PREVEDERILE AUTONOMIEI LOCALE, ALE CONSTITUȚIEI, DAR ȘI ANGAJAMENTELE ASUMATE FAȚĂ DE CONSILIUL EUROPEI!
12 Octombrie 2020 — În anul 2014, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională plafonarea taxelor locale de către Parlamentul de atunci. Chiar dacă bugetele locale au pierdut în acea perioadă milioane de lei, aceste venituri ratate nu au fost compensate. De atunci și până acum au mai existat asemenea tentative doar că, datorită implicării CALM-ului, toate au eșuat. Fără a ține cont de deciziile Înaltei Curți, Guvernul actual a anunțat recent despre o nouă intenție de a plafona taxele locale. Printre noile măsuri de politică fiscală și vamală pentru anul 2021 se regăsește și schimbarea mecanismului de încasări la buget în cazul taxei rutiere, ceea ce ar putea să priveze comunitățile locale de resursele pe care le primesc din Fondul Rutier pentru întreținerea drumurilor. Care sunt argumentele Viceceprim-ministrului, Ministrului Finanțelor Sergiu Pușcuța, dar și care este poziția directorului executiv al CALM Vorel Furdui, primarului de Drochia Cereteu Nina, primarului de Leova Alexandru Bujorean, primarului de Feștelița, Ștefan Vodă Nicolae Tudoreanu și președintelui Asociației Drumarilor Antreprenori din Moldova, fost ministru al Transporturilor Boris Gherasim aflăm în cadrul acestei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM”.

Emisiunea „La Înălțime cu CALM” poate fi ascultată oricând pe site-ul calm.md la următorul link: https://www.calm.md/noua-tentativa-de-plafonare-a-taxelor-locale-incalca-flagrant-prevederile-autonomiei-locale-ale-constitutiei-dar-si-angajamentele-asumate-fata-de-consiliul-europei/

Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați suntem puternici!

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă