12:08:12 16.04.2024
Stiri

FOTO // Primul DEPUTAT din Parlamentul R. Moldova, care DONEAZĂ plasmă cu anticorpi pentru COVID-19: „Vă îndemn să donați plasmă și să ajutați medicii să salveze vieți!”

Actualitate 12.10.2020 11:35 Vizualizări1084 Autor: Ziarul National
FOTO // Primul DEPUTAT din Parlamentul R. Moldova, care DONEAZĂ plasmă cu anticorpi pentru COVID-19: „Vă îndemn să donați plasmă și să ajutați medicii să salveze vieți!” Facebook


Deputatul „Pro Moldova”, Corneliu Padnevici, infectat anterior cu COVID – 19, a mers astăzi la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui pentru a dona plasmă cu anticorpi, care va fi folosită la salvarea pacienților în stare gravă.

„Statisticile privind gradul de infectare cu COVID-19 nu sunt doar cifre seci. Am simțit acest lucru pe propria piele, după ce m-am infectat cu coronavirusul de tip nou. Din fericire, boala a decurs în formă ușoară și nu mi-a afectat familia. După ce m-am recuperat, am decis să contribui la însănătoșirea altor pacienți, pe care boala i-a lovit mai tare”, a scris Corneliu Padnevici pe Facebook.

Deputatul i-a îndemnat și pe alți pacienți tratați să treacă pragul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

„Vin cu un apel, pe această cale, către toți cei care au reușit să învingă maladia. Vă îndemn să donați plasmă și să ajutați medicii, în acest mod, să salveze vieți! Nu e momentul acum să rămânem indiferenți”, a conchis Padnevici.

La rândul său, directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, i-a mulțumit parlamentarului Padnevici pentru gestul făcut și a îndemnat și alți pacienți să procedeze la fel, deoarece plasma convalescentă de la un singur pacient tratat poate ajuta la salvarea a trei vieți ale bolnavilor în stare gravă și foarte gravă.

Menționăm că, în perioada 13 aprilie - 24 septembrie curent, 837 de persoane tratate de COVID-19 au donat 2 862 de doze de plasmă, care au fost distribuite în instituțiile medicale în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md