00:01:45 26.04.2024
Stiri

ULTIMATUM pentru administratorii PIEȚELOR, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici din Chișinău. Aceștia riscă sancțiuni DRASTICE, dacă nu respectă măsurile de prevenire a COVID - 19

Actualitate 12.10.2020 12:40 Vizualizări1651 Autor: Ziarul National
ULTIMATUM pentru administratorii PIEȚELOR, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici din Chișinău. Aceștia riscă sancțiuni DRASTICE, dacă nu respectă măsurile de prevenire a COVID - 19


Activitatea agenților economici din capitală care comit abateri de la măsurile de prevenire şi control al infecției COVID-19 va fi suspendată pentru o perioadă de trei luni, a stabilit ieri Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC). Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a mun. Chișinău, precum și alte autorități abilitate vor recurge la aplicarea sancțiuni pentru încălcările prevederilor menționate.

În acest sens, Primăria Chișinău îndeamnă administrațiile piețelor, centrelor comerciale, unităților HORECA și ale altor agenți economici să respecte cu strictețe măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, obligatorii în municipiul Chișinău.

De asemenea, în baza aceleiași hotărâri a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 persoane se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică, conform Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19.

Tot ieri, CESPMC a decis să respingă solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum bowling, cluburi de noapte, etc.

În continuare, toate activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md