11:02:12 25.04.2024
Stiri

Procuratura anunță că proprietățile de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc vor fi SECHESTRATE: Vilele din Elveția, Franța și România, nouă apartamente, nouă mașini și o barcă

Actualitate 12.10.2020 15:43 Vizualizări1517 Autor: Ziarul National
Procuratura anunță că proprietățile de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc vor fi SECHESTRATE: Vilele din Elveția, Franța și România, nouă apartamente, nouă mașini și o barcă Rise.md
Vila din Elveția a lui Vlad Plahotniuc


Autoritățile din România, Franța și Elveția urmează să pună sub sechestru proprietăți estimate la peste 160 de milioane de lei (aproape opt milioane de euro - n.r.) care îi aparțin lui Vladimir Plahotniuc și care ar fi fost achiziționate cu bani furați din sistemul bancar al R. Moldova.

Anunțul a fost făcut astăzi de către Procuratura Generală, care susține că a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Procurorii spun că este vorba despre vilele oligarhului din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă, toate înregistrate în Elveția.

La fel, urmează a fi sechestrate nouă apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova.

CITIȚI și PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți. Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, cităm din comunicatul Procuraturii Generale.

La începutul verii curente, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, adică pe șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei, iar toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, au fost deja sechestrate.

Menționăm că bunurile lui Plahotniuc puse sub sechestru valorează, așa cum au calculat procurorii, mai puțin de zece milioane de euro, în timp ce rise.md a scris anterior despre faptul că vilele acestuia din Elveția, Franța și România au fost cumpărate cu 30 de milioane de euro.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, săvârșite în proporții deosebit de mari, infracțiuni care se pedepsesc cu până la 15 ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md