Autoritățile municipale au identificat două terenuri pentru construcția parcărilor multietajate. Unde se află acestea

Parcare2

Autoritățile municipale au discutat astăzi, 12 octombrie, despre construcția parcărilor multietajate pe teritoriul municipiului Chișinău. Conform viceprimarului Victor Chironda, au fost deja identificate două terenuri pe teritoriul capitalei unde ar urma să fie realizate aceste construcții.

O parcare multietajată ar urma să fie construită în regiunea Academiei de Studii Economice a Moldovei, iar alta în preajma circului. Totodată, Chironda a anunțat că deja sunt agenți economici care și-au manifestat interesul să investească resurse în aceste două parcări.

Reamintim că, la mijlocului lunii septembrie, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că în Chișinău urmează să apară o parcare automatizată. Ceban anunța că este vorba despre un proiect inedit care va fi implementat în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Aceasta ne va permite să ne plasăm direct într-un ecosistem inovaţional cu ajutorul tehnologiei smart. Actualmente, suntem în discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice pentru a identifica locaţiile din strada 31 August 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Asta însă se va întâmpla după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei străzii 31 August 1989”, a notat primarul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, reamintim că în Chișinău, din data de 28 septembrie, mașinile parcate neregulamentar sunt evacuate și depozitate la o parcare privată din comuna Trușeni. Tarifele variază între 500 și 2 000 de lei plus încă de la 400 la 1 700 de lei dacă transportul are și o remorcă.

Încărcarea mașinilor a stârnit mai multe discuții și nemulțumiri. În acest context, este des abordată de șoferi și problema lipsei parcărilor amenajate pe teritoriul orașului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente