fbpx

foto | La Moldexpo au fost amenajate 200 de paturi de staționar pentru bolnavii de COVID-19. Pentru pacienți se va crea și o bibliotecă

La Centrul „COVID-19 Chișinău” de la Moldexpo au fost amenajate 200 de paturi de staționar, dintre care 20 sunt preconizate pentru terapie intensivă, informează Primăria capitalei. Spațiul a fost dotat cu paturi, mobilier și componente necesare pentru îngrijirea pacienților.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, în interiorul clădirii au fost amenajate două blocuri sanitare, iar fiecare sector a fost conectat la apă caldă menajeră. Pentru confortul pacienților, cu suportul unor agenți economici, în curtea centrului vor fi amenajate mai multe locuri de agrement, iar în interior vor fi instalate televizoare și două calculatoare conectate la internet, care vor putea fi utilizate la necesitate. Totodată, medicii vor crea o bibliotecă formată din cărțile personale.

Cele 200 de paturi amenajate vor fi activate la necesitate. De asemenea, pe teritoriul Moldexpo se regăsesc și 180 de locuri de triaj – 80 de paturi în zona galbenă și 100 de paturi în zona verde.

Articole asemănătoare

Back to top button