‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTranzacțiile în numerar mai mari de 100 de mii de lei nu vor fi...

Tranzacțiile în numerar mai mari de 100 de mii de lei nu vor fi admise. Cine sunt vizați

‹ adv ›
‹ adv ›

Tranzacțiile în numerar, între 2 agenți economici, efectuate într-o lună nu trebuie să fie mai mari de 100 de mii de lei, iar volumul unei tranzacții nu trebuie să depășească 10 mii de lei. Este o prevedere a politicii fiscale și vamale pentru anul 2021, document, care este supus dezbaterilor publice.

Astfel, potrivit noilor prevederi, unitățile comerciale cu un volum de vânzări de peste 500 de mii de lei vor fi obligate să instaleze terminale POS, echipament pentru transferul electronic de fonduri la punctul de vânzare.

Mai mult decât atât, persoanele fizice vor fi limitate la tranzacții în numerar, maxim 100 de mii de lei pentru o tranzacție. Ministerul Finanțelor susține că scopul acestor prevederi este de a diminua numerarul în economie și de a crea condiții favorabile, pentru reducerea comisioanelor percepute de instituțiile financiare din țară.

Totodată, se intenționează ca prin aceste măsuri să fie combătut fenomenul angajării ilegale și evaziunii fiscale. Autorii consideră că astfel, toate trazacțiile vor fi transparente, monitorizate și va putea fi asigurată securitatea acestora.

Cei care doresc să-și spună punctul de vedere referitor la aceste prevederi ori să vină cu o sugestie asupra impactului pe care îl vor avea, o pot face la adresa electronică, [email protected] până în data de 15 octombrie curent. Mesajele trebuie să fie formulate clar și concis, având ca subiect, „Propunere – politica fiscală și vamală 2021”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii