‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleO metodă inovativă de irigare utilizată de fermierii din sudul țării

O metodă inovativă de irigare utilizată de fermierii din sudul țării

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În sudul țării, mai exact în satul Colibași din raionul Cahul va fi testată o metodă inovativă de irigare prin utilizarea apelor uzate. Astfel, după epurare, acestea vor putea fi folosite de agricultori la irigarea grădinilor și serelor, notează adrsud.md.

Metoda inovativă de reutilizare a apelor uzate pentru irigarea grădinilor va fi practicată de colibășeni în cadrul proiectului „Cultura pentru un mediu sigur și protejat”, implementat de Asociația Obștească „INTECO”, în parteneriat cu primăria localității.

Specialiștii din cadrul proiectului susțin că după epurare, aceste ape pot fi utilizate la irigarea diferitor culturi agricole fără a avea vreun impact negativ asupra plantelor ori a solului.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului urmează a fi construite blocuri sanitare moderne conectate la stația de epurare de tip ecologic. În acest sens cetățenii, dar și agenții economici, sunt îndemnați să adere la acest proiect, promovând această metodă, relativ nouă, de utilizare a apelor uzate provenite din gospodăriile casnice, astfel, încât ele să fie folosite la irigarea grădinilor și serelor din localitate.

Proiectul „Cultura pentru un mediu sigur și protejat” este parte a Programului de Granturi Locale lansat de Uniunea Europeană pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›