image
Sursa foto: g4media.ro

Armenia încalcă acordul de încetare a focului, continuând să atace regiunile Aghdam și Tartar din Azerbaidjan

În ciuda acordului la care sa ajuns în urma intâlnirii de la Moscova a miniștrilor de externe ai Republicii Azerbaidjan și Republicii Armenia, care a avut loc cu medierea Federației Ruse, cu privire la respectarea încetării focului umanitar de la ora 12:00 10 octombrie 2020, forțele armate armene continuă să încalce în mod grav aceste acorduri, se arată în declarația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan.

Imediat după intrarea în vigoare a încetării focului umanitar, regiunile Aghdam și Tartar din Azerbaidjan au fost supuse focului de artilerie din partea forțelor armate armene. Câteva ore mai târziu, ei au încercat o ofensivă în direcția Hadrut și Jabrayil.

Ca urmare a bombardamentului de către forțele armate armene a unei ambulanțe cu un steag alb atașat clar, care colecta trupurile soldaților armeni pe teritoriul Sugovushan, un lucrător medical a fost grav rănit.

În noaptea pe 11 octombrie, unul din cele mai mare orase din Azerbaidjan, Ganja, situat mult în spatele liniei frontului, a fost supus focului de rachete de forțele armate armene. În urma atacului, 9 civili au fost uciși, 34 de persoane, inclusiv copii, au fost răniți.

Bombardarea civililor și orașelor de către forțele armate armene după acordul de încetare a focului din motive umanitare este un alt bun exemplu de barbarie și arată că apelurile conducerii armene la încetarea focului nu sunt altceva decât ipocrizie.

Bombardarea deliberată a Armeniei, în cadrul politicii sale de agresiune împotriva Azerbaidjanului, civililor, caselor, obiectelor civile și personalului medical demonstrează încă că această țară ignoră normele fundamentale ale dreptului internațional, inclusiv dreptul internațional umanitar și Convențiile de la Geneva, își încalcă în mod clar obligațiile și este foarte departe de principiile de bază ale umanismului.

Condamnăm cu tărie aceste acte de agresiune ale Armeniei și cerem comunitățiile internaționale să ia măsuri decisive pentru a forța țara ocupantă Armenia să respecte legislația internațională și obligațiile internaționale, se arată în comunicat.

Toată responsabilitatea pentru situația din regiune este pe conduceria politico-militara a Armeniei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: